Preview

Science and Innovations

Advanced search

Development of ethno-culinary tourism

Abstract

The article considers the features of ethno-culinary tourism in Belarus, emphasizes the importance of ethnic token dishes used in particular region for agritourism, culinary tours development and culinary festivals

About the Author

T. Novogrodski
БДУ
Belarus


References

1. Навагродскі Т. А. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.

2. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.

3. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.

4. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня гервятаў. – Мiнск, 2011.

5. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.

6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017.

7. Навагродскі Т. А. Рэгіянальныя асаблівасці традыцый харчавання беларусаў (на прыкладзе вывучэння вёсак Моталь і Тышкавічы Іванаўскага раёна Брэсцкай вобласці) / Т. А. Навагродскі // Роля традыцый народнай культуры ў адраджэнні беларускага сяла: матэрыялы Рэсп. навук.-практ. канф., Іванава, 24 верас. 2010 г. / НАН Беларусі, Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору; уклад.: А. Г. Алфёрава, Н. С. Бункевіч. – Мінск, 2010. С. 167–173.

8. Прысмакі беларуска-польскага Палесся / склад.: Г. А. Грабарчук, Г. М. Грыбаў, А. А. Палікарпук. – Брэст, 2010.

9. Возвращение к истокам… Агротуризм в Республике Беларусь: каталог усадеб / Белагропромбанк; фото: С. Плыткевич. – Минск, 2009.

10. Этнаграфія беларусаў: гістарыяграфія, этнагенез, этнічная гісторыя / В. К. Бандарчык [і інш.]; рэдкал.: В. К. Бандарчык, В. І. Мялешка, М. Ф. Піліпенка. – Мінск, 1985.

11. Корзун І. П. Беларуская кухня / І. П. Корзун. – Мінск, 1990.


Review

For citations:


Novogrodski T. Development of ethno-culinary tourism. Science and Innovations. 2021;(7):28-33. (In Russ.)

Views: 70


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)