Развіццё этнакулінарнага турызму
Аннотация
Разглядаюцца асаблівасці этнакулінарнага турызму ў Беларусі, падкрэсліваецца важнасць выкарыстання этназнакавых страў у кожным рэгіёне для развіцця агратурызму, распрацоўкі кулінарных тураў і правядзення кулінарных фестываляў
Об авторе
Т. НавагродскіБеларусь
загадчык кафедры этналогіі, музеялогіі і гісторыі мастацтваў, доктар гістарычных навук, прафесар
Список литературы
1. Навагродскі Т. А. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.
2. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.
3. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.
4. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня гервятаў. – Мiнск, 2011.
5. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.
6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017.
7. Навагродскі Т. А. Рэгіянальныя асаблівасці традыцый харчавання беларусаў (на прыкладзе вывучэння вёсак Моталь і Тышкавічы Іванаўскага раёна Брэсцкай вобласці) / Т. А. Навагродскі // Роля традыцый народнай культуры ў адраджэнні беларускага сяла: матэрыялы Рэсп. навук.-практ. канф., Іванава, 24 верас. 2010 г. / НАН Беларусі, Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору; уклад.: А. Г. Алфёрава, Н. С. Бункевіч. – Мінск, 2010. С. 167–173.
8. Прысмакі беларуска-польскага Палесся / склад.: Г. А. Грабарчук, Г. М. Грыбаў, А. А. Палікарпук. – Брэст, 2010.
9. Возвращение к истокам… Агротуризм в Республике Беларусь: каталог усадеб / Белагропромбанк; фото: С. Плыткевич. – Минск, 2009.
10. Этнаграфія беларусаў: гістарыяграфія, этнагенез, этнічная гісторыя / В. К. Бандарчык [і інш.]; рэдкал.: В. К. Бандарчык, В. І. Мялешка, М. Ф. Піліпенка. – Мінск, 1985.
11. Корзун І. П. Беларуская кухня / І. П. Корзун. – Мінск, 1990.
Рецензия
Для цитирования:
Навагродскі Т. Развіццё этнакулінарнага турызму. Наука и инновации. 2021;(7):28-33.
For citation:
Novogrodski T. Development of ethno-culinary tourism. Science and Innovations. 2021;(7):28-33. (In Russ.)