Preview

Наука и инновации

Расширенный поиск

Развіццё этнакулінарнага турызму

Аннотация

Разглядаюцца асаблівасці этнакулінарнага турызму ў Беларусі, падкрэсліваецца важнасць выкарыстання этназнакавых страў у кожным рэгіёне для развіцця агратурызму, распрацоўкі кулінарных тураў і  правядзення кулінарных фестываляў

Об авторе

Т. Навагродскі
БДУ
Беларусь

загадчык кафедры этналогіі, музеялогіі і гісторыі мастацтваў, доктар гістарычных навук, прафесар



Список литературы

1. Навагродскі Т. А. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.

2. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.

3. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.

4. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня гервятаў. – Мiнск, 2011.

5. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.

6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017.

7. Навагродскі Т. А. Рэгіянальныя асаблівасці традыцый харчавання беларусаў (на прыкладзе вывучэння вёсак Моталь і Тышкавічы Іванаўскага раёна Брэсцкай вобласці) / Т. А. Навагродскі // Роля традыцый народнай культуры ў адраджэнні беларускага сяла: матэрыялы Рэсп. навук.-практ. канф., Іванава, 24 верас. 2010 г. / НАН Беларусі, Ін-т мастацтвазнаўства, этнаграфіі і фальклору; уклад.: А. Г. Алфёрава, Н. С. Бункевіч. – Мінск, 2010. С. 167–173.

8. Прысмакі беларуска-польскага Палесся / склад.: Г. А. Грабарчук, Г. М. Грыбаў, А. А. Палікарпук. – Брэст, 2010.

9. Возвращение к истокам… Агротуризм в Республике Беларусь: каталог усадеб / Белагропромбанк; фото: С. Плыткевич. – Минск, 2009.

10. Этнаграфія беларусаў: гістарыяграфія, этнагенез, этнічная гісторыя / В. К. Бандарчык [і інш.]; рэдкал.: В. К. Бандарчык, В. І. Мялешка, М. Ф. Піліпенка. – Мінск, 1985.

11. Корзун І. П. Беларуская кухня / І. П. Корзун. – Мінск, 1990.


Рецензия

Для цитирования:


Навагродскі Т. Развіццё этнакулінарнага турызму. Наука и инновации. 2021;(7):28-33.

For citation:


Novogrodski T. Development of ethno-culinary tourism. Science and Innovations. 2021;(7):28-33. (In Russ.)

Просмотров: 69


Creative Commons License
Контент доступен под лицензией Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)