Сiстэма харчавання беларусаў як частка этнічнай культуры
Аннотация
Разглядаюцца асаблівасці традыцый харчавання беларусаў, выдзяляюцца асноўныя кампаненты: стравы, тэхналогіі, трапезы, застольны этыкет. Падкрэсліваецца важнасць традыцый харчавання для развіцця гастранамічнага турызму Беларусі.
Об авторе
Т. НавагродскіБеларусь
загадчык кафедры этналогіі, музеялогіі і гісторыі мастацтваў, доктар гістарычных навук, прафесар
Список литературы
1. Добровольская М. В. Человек и его пища: пищевые специализации и проблемы антропогенеза. – М., 2005.
2. Навагродскі Т. А. Традыцыі народнага харчавання беларусаў. – Мiнск, 2000.
3. Навагродскі Т. А. Эвалюцыя традыцый харчавання беларусаў у ХІХ–ХХ стагоддзях. – Мiнск, 2015.
4. Сержпутоўскі А. К. Прымхі і забабоны беларусаў-палешукоў. – Мiнск, 1998.
5. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.
6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.
7. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.
8. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня Гервятаў. – Мiнск, 2011.
9. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.
10. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017
Рецензия
Для цитирования:
Навагродскі Т. Сiстэма харчавання беларусаў як частка этнічнай культуры. Наука и инновации. 2021;(2):24-28.
For citation:
Navagrodsky T. Belarusian food system as a part of ethnic culture. Science and Innovations. 2021;(2):24-28. (In Russ.)