Preview

Наука и инновации

Расширенный поиск

Сiстэма харчавання беларусаў як частка этнічнай культуры

Аннотация

Разглядаюцца асаблівасці традыцый харчавання беларусаў, выдзяляюцца асноўныя кампаненты: стравы, тэхналогіі, трапезы, застольны этыкет. Падкрэсліваецца важнасць традыцый харчавання для развіцця  гастранамічнага турызму Беларусі.

Об авторе

Т. Навагродскі
БДУ
Беларусь

загадчык кафедры этналогіі, музеялогіі і гісторыі мастацтваў, доктар гістарычных навук, прафесар



Список литературы

1. Добровольская М. В. Человек и его пища: пищевые специализации и проблемы антропогенеза. – М., 2005.

2. Навагродскі Т. А. Традыцыі народнага харчавання беларусаў. – Мiнск, 2000.

3. Навагродскі Т. А. Эвалюцыя традыцый харчавання беларусаў у ХІХ–ХХ стагоддзях. – Мiнск, 2015.

4. Сержпутоўскі А. К. Прымхі і забабоны беларусаў-палешукоў. – Мiнск, 1998.

5. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.

6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.

7. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.

8. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня Гервятаў. – Мiнск, 2011.

9. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.

10. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017


Рецензия

Для цитирования:


Навагродскі Т. Сiстэма харчавання беларусаў як частка этнічнай культуры. Наука и инновации. 2021;(2):24-28.

For citation:


Navagrodsky T. Belarusian food system as a part of ethnic culture. Science and Innovations. 2021;(2):24-28. (In Russ.)

Просмотров: 91


Creative Commons License
Контент доступен под лицензией Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)