Preview

Science and Innovations

Advanced search

Triad of the sustainable development components in the Republic of Belarus

https://doi.org/10.29235/1818-9857-2022-5-62-66

Abstract

The article analyzes the strategy of sustainable development of the Republic of Belarus for the period until 2030 as a set of principles and requirements for the socio-economic and political systems of the state. The necessity of a comprehensive balanced and targeted improvement of the three components of sustainability is substantiated: human - economy - ecology.

About the Author

E. Khodko
Гомельский государственный университет им. П. О. Сухого
Belarus

Elena Khodko



References

1. Говорим «инновации», подразумеваем экология // Экология и жизнь. 2012. №12. С. 48–60.

2. Национальная стратегия устойчивого социально-экономического развития Республики Беларусь до 2030 года // Экономический бюллетень НИЭИ Министерства экономики Республики Беларусь. 2015. №4. С. 4–99.

3. Основные положения программы социально-экономического развития Республики Беларусь на 2016– 2020 гг. // https://www.economy.gov.by/uploads/filds/Programma-2020.pdf.

4. Директива Президента Республики Беларусь «О приоритетных направлениях укрепления экономической безопасности государства» // Энергетика и ТЭК. 2016. №2. С. 27–30.

5. Концепция энергетической безопасности Республики Беларусь //Энергетика и ТЭК. 2016. №1. С. 33–40.

6. М. П. Малашенко. О перспективах использования возобновляемых источников энергии с учетом ввода в эксплуатацию белорусской АЭС / М. П. Малашенко // Энергоэффективность. 2019. №1. С. 2–4.

7. Об утверждении Государственной программы «Охрана окружающей среды и устойчивое использование природных ресурсов» на 2016–2020 гг.: постановление Совета Министров Республики Беларусь от 17.03.2016 г. №205 // Консультант Плюс: Беларусь / ООО «Юр Спектр» Национальный центр правовой информации Республики Беларусь. – Минск, 2016.


Review

For citations:


Khodko E. Triad of the sustainable development components in the Republic of Belarus. Science and Innovations. 2022;(5):62-66. (In Russ.) https://doi.org/10.29235/1818-9857-2022-5-62-66

Views: 223


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)