New types of bakery products for pregnant and lactating women
https://doi.org/10.29235/1818-9857-2021-11-69-74
Abstract
The results of studies of the effect of new types of baked goods on the body of pregnant and non-pregnant rats. The study of hematological and biochemical parameters showed the quality and safety levels of the products used.
About the Authors
N. LaptenokBelarus
S. Pashuk
Belarus
E. Tumar
Belarus
E. Shafranovskaya
Belarus
References
1. Конь И. Я. Современные подходы к организации рационального питания беременных и кормящих матерей / И. Я. Конь // Методические рекомендации. – М., 2002.
2. Рациональное вскармливание беременных и кормящих женщин // Информационное письмо Министерства здравоохранения и социального развития РФ. 2009.
3. Ellman G. L. Tissue sulfhydryl groups / G. L. Ellman // Arch. Вiосhem. 1959. Vol. 82. Р.70–77.
4. Карузина И. И. Выделение микросомальной фракции печени и характеристика ее окислительных систем / И. И. Карузина, А. И. Аргаков // Современные методы в биохимии. – М., 1977.
5. Dickerson R. N. Accuracy of Methods to Estimate ionized and "Corrected" Serum Calcium Concentrations in Critically Ill Multiple Trauma Patients receiving Specialized Nutrition Support / R. N. Dickerson, K. H. Alexander, G. Minard // J. Parenter. Enteral. Nutr. 2004. №28(3). Р.133–141.
6. Zeisler E. B. Determination of diffusible serum calcium. E.B. /Zeisler Am. J. // Clin. Pathol. 1954. №24. С. 588–593.
Review
For citations:
Laptenok N., Pashuk S., Tumar E., Shafranovskaya E. New types of bakery products for pregnant and lactating women. Science and Innovations. 2021;(11):69-74. (In Russ.) https://doi.org/10.29235/1818-9857-2021-11-69-74