Preview

Science and Innovations

Advanced search

Microgreens as a functional product of the 21st century

Abstract

The article discusses the technological aspects of microgreens production, which is a highly valuable product, its advantages and promises.

About the Authors

A. Pashkevich
Института овощеводства
Belarus


A. Chaikovsky
Института овощеводства
Belarus


References

1. Ebert A. W. et al. Sprouts, microgreens, and edible flowers: the potential for high value specialty produce in Asia / A. W. Ebert [et al.] // Proceeding SEAVEG 2012, Chiang Mai, Thailand. 2012. 24–26 January (Conference paper). P. 216–227.

2. Miller D. D. et al. Food system strategies for preventing micronutrient malnutrition / D. D. Miller [et al.] // Food Police. 2013. Vol. 42. P. 115–128.

3. Пашкевич А. М. Микрозелень – новая категория органической овощной продукции / А. М. Пашкевич [и др.] // Научно-инновационные основы развития отрасли овощеводства: тезисы докладов Международной научно-практической конференции, аг. Самохваловичи, Минский район, 14–16 августа, 2018 г. С. 25–28.

4. Pinto. E. et al. Comparison between the mineral profile and nitrate content of micro-greens and mature lettuces / E. Pinto [et al.] // Journal of Food Composition and Analy-sis. 2015. Vol. 37. P. 38–43.

5. ФАО объявляет о начале провозглашенного ООН Международного года овощей и фруктов // http://www.fao.org/news/story/ru/item/1365067/.

6. Пашкевич А. М. Определение содержания нитратов в семенах, проростках, микрозелени и продукции бобовых овощных культур / А. М. Пашкевич [и др.] // Овощеводство: сб. науч. трудов. – Самохваловичи, 2020. Т. 28. С. 89–96.


Review

For citations:


Pashkevich A., Chaikovsky A. Microgreens as a functional product of the 21st century. Science and Innovations. 2021;(11):58-63. (In Russ.)

Views: 128


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)