Preview

Science and Innovations

Advanced search

Belarusian food system as a part of ethnic culture

Abstract

The article considers the peculiarities of Belarusian food traditions, distinguishes the main components: dishes, technologies, meals, table etiquette; it emphasizes the
importance of food traditions for the development of gastronomic tourism in Belarus.

About the Author

T. Navagrodsky
БДУ
Belarus


References

1. Добровольская М. В. Человек и его пища: пищевые специализации и проблемы антропогенеза. – М., 2005.

2. Навагродскі Т. А. Традыцыі народнага харчавання беларусаў. – Мiнск, 2000.

3. Навагродскі Т. А. Эвалюцыя традыцый харчавання беларусаў у ХІХ–ХХ стагоддзях. – Мiнск, 2015.

4. Сержпутоўскі А. К. Прымхі і забабоны беларусаў-палешукоў. – Мiнск, 1998.

5. Кулінарная спадчына Белавежжа. – Мiнск, 2010.

6. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня маталян. – Мiнск, 2009.

7. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня тышкаўцоў. – Мiнск, 2010.

8. Навагродскі Т. А., Алюніна І. У. Народная кухня Гервятаў. – Мiнск, 2011.

9. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Семежава. – Мiнск, 2013.

10. Навагродскі Т. А., Захаркевіч С. А., Алюніна І. У. Народная кухня Лепельшчыны. – Мiнск, 2017


Review

For citations:


Navagrodsky T. Belarusian food system as a part of ethnic culture. Science and Innovations. 2021;(2):24-28. (In Russ.)

Views: 94


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 1818-9857 (Print)
ISSN 2412-9372 (Online)